Wraps met gehakt

Wraps met gehakt

Een lekker en snel gemaakt gerechtje waar alle gezinsleden dol op zijn: wraps met gehakt.

Wat zijn wraps?

Wraps vinden hun oorsprong in Mexico. Wrappen betekent inpakken of oprollen. Het is een
soort pannenkoeken gemaakt van bloem. Wraps kunnen gevuld worden met groenten, vlees, vis, kaas en kruiden. De combinaties zijn oneindig. Zowel koud als warm zijn ze lekker.

Gerechtje

Voor 8 wraps met gehakt versnipperen we 1 ui en 1 rode paprika. Wat olie verhitten om de ui te bakken. Voeg 400 gram mager rundergehakt toe met de paprika. Aanstoven. Maak op smaak met 200 ml tomatensaus en de kruiden: 1 theelepel basilicum en gember. De wraps met gehakt saus is klaar. Tortilla’s koop je in de supermarkt. Ze zijn meestal verpakt per acht. Lees hoe je ze verwarmt in de oven.

Dat is vaak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wraps met gehakt vul je op met het gehaktmengsel. Verdeel de saus voor 8 stuks. Een wrap kan je oprollen als een pannenkoek, of je kan je wrap openleggen, de cirkel in het midden vullen. De wrap voor één derde omslaan en dan dichtrollen. Zo heb je eigenlijk enkel je handen nodig om te eten. Smakelijk. Met deze wraps met gehakt heb je zeker succes!